A biztonságos bútorszállítás előkészületei

Egy költözés alkalmával a legnehezebb feladat leginkább a férfiaké, mivel ők kell a nehéz gépeket és bútorokat mozgassák. A bútorszállítás, mint olyan, külön szakterületet képez a költözésben és költöztetésben. A költöztető cégek néhány jó tanácsát megfogadva, remélhetőleg sikeres lesz a bútorszállítás a költözés során. Az egyik legfontosabb aspektus a bútor elszállításakor az, hogy ne ugorjanak a szállításra vállalkozó férfiak puszta kézzel neki a munkának, mivel ilyen esetben nem elég a puszta férfierő, hanem a tervezésnek is nagy hasznát veszik a továbbiak során.

bútorszállításTehát a legelső lépés az, hogy lemérve a bútordarabot tovább haladva a szállítás útján, ugyancsak lemérik a fordulókat, hogy megbizonyosodhassanak afelől, hogy az adott bútordarab elfér a fordulókban és a folyosón egyaránt. Amennyiben a bútordarab nem fér el az említett részek valamelyikén, akkor vagy az ablakon való leeresztés komplex és kockázatos műveletén lehet elgondolkodni, vagy az adott bútordarab szétszedését kell fontolóra venni.

A legbiztonságosabb döntés ilyen esetben az, ha a szétszedést választják, így elkerülhetőek a véletlen balesetek. A bútordarab szétszerelését jobb, ha egy valaki végzi és feljegyzi, hogy melyik darabot honnan távolította el, így elkerülhetőek a felesleges félreértések. A bútor darabjait javasolt fóliával bevonni a szállítás közbeni védelem miatt és a sarkokra védőt helyezni, mivel az sérül meg a legtöbb alkalommal. Azoknál a bútoroknál is szükséges a megfelelő előkészítés és fóliázás, amelyikek egyben maradnak.

A szállítóeszközre való felpakoláskor is fokozottan kell figyelni a sarkok épségére. A bútorszállítás csak úgy lehet sikeres, hogyha teljes épségben kerülnek be az új helyiségbe, tehát a szállítóeszközön való kipárnázás és rögzítés is kardinális része a biztonságos szállításnak. Ha lehet a rakodók pokrócokkal fedjék be a bútort, hogy a kisebb ütődésektől védjék és úgy helyezzék el, hogy vagy a többi tárgy támassza meg azt, vagy egy biztonsági kötéllel kössék ki. Egy minimális zökkenő vagy kanyar is kárt tud tenni a bútorban, tehát az a legbiztosabb, ha a bútorszállítás tekintetében inkább profiktól kér tanácsot.