A Makeblock rövid bemutatása

A szülők azért döntenek szívesen a játékrobotok mellett, amikor a kifogástalan ajándékot keresik karácsonyra vagy szülinapra, mert tudják, hogy ők is részt vehetnek az új kalandban. Mivel a Makeblock temérdek sajátos darabból épül fel, amelyiket a szülő a gyermekével együtt rakhat össze különböző módokban, nem is vitás, hogy ez jó választás. Persze amikor a Makeblock összerakására kerül sor, akkor nem kell tanárnak lenni, sokkal inkább egy vezérlő partnernek, aki inkább segít, mint tanít.

Makeblock robot

Habár régebben a szülők egy kissé tartózkodók voltak a robotokkal kapcsolatban, manapság már nem ez a helyzet. Napjainkban már számtalan hobbirobot beszerezhető, ezért a szülők is napi szinten kapcsolatba kerülnek ezekkel valamilyen formában. Akik hamar rájöttek, hogy mennyi pozitívummal rendelkezik például a Makeblock a kreativitás fejlesztését tekintve, nem is haboztak és megvették ezt. Sok szülő, főleg a fiatalabbak, hamar megértették, hogy a Makeblock az a profi szett lehet, amelyikkel a kicsik hamarabb megértik, hogy miért is annyira jó a robotika világa, és miért fog nekik segíteni sokat a felnőtt létükben. A robot építés kezdőknek nem csupán a gyerkőcökre vonatkozik, hanem a szülőkre is, akik közül rengetegen alig várják, hogy hazaérjenek a munkából és leüljenek egy kicsit játszani. A robot építés kezdőknek a szülők esetében sokkal egyszerűbb lesz, ha azok értenek valamennyit az informatikához, a matematikához vagy a fizikához. Az pedig természetesen hatalmas előny, ha szakirányú végzettséggel rendelkezik az apuka vagy anyuka.

A robot építés kezdőknek, a szülőt és a gyermeket tekintve is akkor lesz igazán izgalmas, ha az apa vagy anya még pedagógiai ismeretekkel is rendelkezik, vagy legalább olvasott már pár cikket esetleg könyvet a játék pszichológiájával kapcsolatban. Az is sokat segít, ha pontosan tudja a szülő, hogy milyen módszerekkel tudja rávenni a gyermekét a kreatívabb gondolkodásra és az együttműködésre. A robot építés kezdőknek azért megnyerő, mert ez mind a két félt egyformán elvarázsolja és egy olyan felejthetetlen élményt nyújt, amire mindenki örömmel gondol majd vissza.