A pezsgő manufaktúrában érlelődnek a Törley pezsgők

Azt valószínűleg mindenki tudja, hogy Magyarországon gyártanak pezsgőt, de azzal már bizonyára kevesebben vannak tisztában, hogy hol. A Törley pezsgő manufaktúra most is az a pincerendszer, ahol életre kelnek a legfinomabb magyar fajták. Ez a titokzatosnak tűnő hely a budafoki dombokon helyezkedik el, már több mint 130 éve.

Egyáltalán nem titok, hogy miként zajlik a gyártás. A régi eszközök használata mellett, az újabb technikai lehetőségeket is kihasználva történik a minőségi pezsgők érlelése és készre kezelése. A látvány is igazán lehengerlő, hiszen a pezsgő manufaktúra sok százezer palackot, látványos máglyákat és rázóállványokat „rejteget”.

A megszokott aromához és minőséghez azonban elengedhetetlen ez a hely, hiszen a tradicionális pezsgők hosszú hónapokat, olykor 3 évig is érlelődhetnek, a kívánt minőség elérése érdekében. A pezsgő manufaktúra háromemeletnyi mély pincerendszerében kelnek életre, a 1,5 literes magnum palackokban erjesztett transvasée is. Ezt a manufaktúrát tulajdonképpen a Törley pezsgő bölcsőjének is nevezhetjük.