Elektromos konvektor a váratlan lehülésekre is

Az otthon melege mindig összehozza a családot. Olyan esetekben, amikor még nem indították meg a fűtést vagy csak egy nyári hűvös éjszakáról van szó, az elektromos konvektor kiválóan helyt tud állni.

Elektromos konvektor

Ezek az elektromos berendezések nagyon egyszerű elven működnek. Az elektromos konvektor egyre népszerűbb a magyar lakosok körében, elsősorban azért, mert könnyen telepíthető, ráadásul igen jó hatásfokkal is rendelkezik. Megkülönböztethetünk fali, álló és design fűtőtesteket.

Nagyon egyszerű fűtési forma, ám kizárólag csak kiegészítésre alkalmas. Az elektromos konvektor belsejében található cekász miatt nem túl biztonságos és tartósnak sem nevezhetjük. A berendezésben lévő fűtőszál áram alatt van és rendívül forró, így könnyedén megrázhat vagy felgyújthat valamit.

Az elektromos konvektor azért bizonyul praktikusnak mivel nincs helyhez kötve, így bárhol használhatjuk. Egyes típusok ma már hőszabályzóval és időzítővel is el vannak látva, így energiatakarékosan üzemeltethetőek. Mielőtt döntést hoz, tájékozódjon!