Jó városi kerékpár a biztonsági közlekedésért

A helyi közlekedés sokszor borsot törhet az ember orra alá. Ilyenkor egy jó városi kerékpár megoldást jelent a mindennapokban. De mitől válik egy bicikli megfelelő közlekedési eszközzé?

Városi kerékpár

Városi kerékpár

A városban mindig nagy forgalommal, dugókkal és sok gyalogossal kell számolni. Sokszor nehéz parkolóhelyet találni, a tömegközlekedés is meghatározott időpontokhoz van kötve. Amennyiben úgy dönt, hogy Ön inkább két keréken akar eljutni egyik helyről a másikra, a bikelife.hu oldalon talál megfelelő biciklit.

Érdemes monovázas darabot keresni, úgynevezett női biciklit, ami megkönnyíti a leszállást például a gyalogátkelőkön. Erősségük még, hogy hátulra nemcsak táskát pakolhatunk, hanem gyerekülést is, ezáltal még praktikusabb eszközzé válik a gondos szülők kezében. Ez a környezettudatos lépés egyben kényelmes is, sok dugót megspórolhatunk vele a nagyobb városokban.

A városi kerékpárokra a jó fékek mellé érdemes hangos dudát és könnyen leszerelhető lámpákat is tenni, hogy ne tudják ellopni, de mindig lássanak minket az autók.