Levegőszűrővel küzdjünk az allergia elen

Talán az allergia az egyik leginkább elterjedt probléma, amivel tavasszal szembe kell nézni. Ilyenkor sokan panaszkodnak, hogy nehezen tudnak levegőt venni, könnyeznek és megdagad az arcuk, a nyakuk.

allergia ellenA legtöbb allergia ellen gyógyszerekkel lehet felvenni a harcot, de az is nagyban segít, ha megtisztítjuk a levegőt. Allergia ellen az otthonunkban annyit tehetünk, hogy vásárolunk egy levegőszűrőt, ami megszűri az apróbb pollenszemcséket és egyéb szennyeződéseket is, így a levegő sokkal tisztább lehet.

Ezt természetesen nem lehet megoldani minden helyiségben, de az sokat segít, ha legalább otthon tiszta levegőhöz jutunk. Profi légszűrő berendezéseket már egyre több helyen lehet vásárolni. Ami ennél is jobb, hogy külön szűrőt lehet hozzájuk venni, így biztosan maximális lesz a védelem.

Allergia ellen talán csak a gyógyszeres kezelés jelent megoldást, viszont sokat tehetünk egészségünkért azzal, hogy tiszta levegőt varázsolunk az otthonunkba. A levegőben lévő pollenszemcsék mellett, más szennyező és vegyi anyagokra is oda kell figyelni, amelyek nem járnak allergiás reakciókkal.