Mit kell szem előtt tartani a függöny vásárlás során?

A függöny nem csupán egy esztétikai kellék, hanem egy olyan eszköz, aminek köszönhetően el lehet bújni egy kicsit a kíváncsi tekintetek előtt, illetve korlátozni lehet a fény bejutását. Ezért is annyira lényeges a függöny vásárlás abban az esetben, amikor a régitől akar megszabadulni az ember, vagy épp az új lakásába keresi a megfelelőt.

függöny vásárlás

Függöny vásárlás

Milyen szempontok alapján tanácsos dönteni? Nos, jól teszi a vevő, ha megpróbál egy kis színt vinni az életébe, amikor a cél a függöny vásárlás. A döntés ekkor nem kell nehéz legyen, hiszen a falak színe, a burkolatok és bútorok árnyalata alapvetően behatárolja a függöny színvilágát, így a kérdés leginkább az, hogy mit szeretne a tulaj felszínre hozni, kihangsúlyozni.

Az tény, hogy egy halványabb textília hagyja érvényesülni a színeket, míg egy erősebb árnyalat egyből magára vonja a tekinteteket. A függöny vásárlás során, például egy sima egyszínű fal mellé bátran használhat mintás anyagokat, míg mintás falhoz a szobában uralkodó árnyalatok közül érdemes választani.

A függöny vásárlás során, természetesen mindig szem előtt kell tartani a stílusosságot. Egy profi módon megválasztott, mindenhez passzoló kellék egyből feldobja az adott helyiséget. Ezt persze nagyban meghatározza a szoba funkciója is, ahova szánja azt a vásárló. Sokaknak nem szimpla fajtára van szükségük, hanem sokkal inkább a black out függöny méteráru típusra.

Mit kell erről tudni? Nos, ez a modell különleges szövési technikával készül, illetve a készítésekor a szakemberek egy sűrű szövésű matériát alkalmaznak. Ennek az egyik legfőbb tulajdonsága abban rejlik, hogy az alapanyaga akár teljesen fénykizáró is tud lenni. Emiatt pedig a fény mellett a hőt sem engedi be a lakásba a black out függöny méteráru.

A különleges szövéstechnika során, három anyagréteget dolgoznak össze. A középső réteg fekete színű, ez a drágább anyagok esetében szénszál, olcsóbb anyagok esetében normál fekete szál. A black out függöny méteráru tehát oda jó választás, ahol ki kell zárni a bejutó, igen nagy fénymennyiséget. A black out függöny méteráru energiatakarékossági szempontból is egy remek választás, hiszen télen nem engedi ki, nyáron meg nem engedi be a hőt.