A víz hőszivattyú hőenergiát állít elő

A földből kinyerhető energia a Napból érkező energia után a második legnépszerűbb választása az embereknek. A napenergia és a geotermikus energia is igen jó választás ahhoz, hogy a meleg vizet, vagy éppen a fűtést elő lehessen állítani.

Víz hőszivattyú

Víz hőszivattyú

A víz hőszivattyú a geotermikus energiát használja fel. A földben tárolt hőenergiát hozza felszínre és juttatja el azt a fogyasztókhoz. A geotermikus energia segítségével, a fűtés és meleg víz ellátás, akár az egész évre megoldható egy víz hőszivattyú által.

A víz hőszivattyú a legoptimálisabb választás akkor, hogyha költséghatékony módon szeretne fűteni. A víz hőszivattyúkhoz nagyon hasonlít a föld-víz hőszivattyú is, amit szokás föld-kollektoros kivitellel megoldani. Ez a szivattyú a föld első rétegének hőjét alkalmazza. A föld hőjét leginkább az eső és a napsugárzás közvetíti. A víz hőszivattyúk és a föld-víz szivattyúk is fagyálló közeggel vannak ellátva. Ez azt jelenti, hogy ezeket a szivattyúkat télen is és nyáron is lehet alkalmazni. A fagy ellen a szivattyúkat nem más, mint a megfelelő szigetelés védi meg.