Ezért éri meg befektetési tanácsadóhoz fordulni

A jólétet gyakran azonosítják a meglévő anyagi javakkal. Ezzel szemben, a legtöbben úgy tartják, hogy a boldogság pénzért nem vásárolható meg. Gyakran éri az a vád a gazdagokat, hogy csak ők hiszik, miszerint a pénz korántsem jelent mindent. Ami biztos, hogy mindenki a saját szintjén nyomorog. Sokan szeretnének sírni egy Mercédeszben, a tömegközlekedés használata helyett. Amit viszont szeretnek elfelejteni azok, akiknek kevesebb van, miszerint a nagyobb életminőség több befektetést igényel rendszeres jelleggel, amit kitermelni nem könnyű.Grantis befektetési tanácsadó

Az alaptétel tehát a jólét, amire a legtöbben vágynak és ezért küzdenek. Elkezdeni takarékoskodni a jövő megalapozására most lehet csak igazán. Amennyiben sikerül félretenned némi pluszt, máris gondolkodhatsz azon, mibe éri meg befektetni azt. A Grantis befektetési tanácsadó szakemberei igyekeznek személyre szabott megoldásokat találni. Nincs általános és biztos recept, mert akkor mindenki azt követné. Az egyedi igények döntenek többnyire.

Természetesen követhetőek az aktuális trendek vagy a szuper gazdagok által képviselt elvek, de van sok egyéb opció, amiket megéri mérlegelni. A gazdaság hullámházasa mindig adhat hozzá és vehet el a tőkéből. Az árfolyamok romlanak, az infláció gyakran fojtogatja a tulajdonosokat. Mit kell nézned, ha befektetni vágysz? Ezek a kockázattűrés, az időtáv, a hozam, majd jöhet a pénzeszközök részletes megismerése. Állampapírok, kötvények, részvények, ETF, biztosítási konstrukció, készpénz, letét, nyersanya (arany), kriptovaluták.

Nem mindegy mekkora összegről van szó, azt mennyi ideig tudod nélkülözni, milyen kamatot szeretnél és mekkora kockázatot vállalsz. A magas kockázat általában nagy hozamot ígér, de megvan az esélye annak, hogy mégsem jön be a számítás. A fix kamatok, inflációkövető betétek ezzel szemben stabilak, de nem sokat hoznak pluszba a konyhára. Alaposan fel kell mérned a lehetőségeket, mert csak így van esélyed a vágyott siker elérésére. A befektetés sohasem játék, mert a nehezen megkeresett tőke elpárolgása olyan veszteség, amivel nem éri meg sáfárkodni.