Megéri ugatásgátlót vásárolni

A kutya nevelése hosszú és fárasztó folyamat, ami maximális kitartást igényel a tulajdonos részéről. Vannak olyan helyzetek, amikor a kedvencek nem akarnak engedelmeskedni a kiképzésnek, például nem hallgatnak a tulajdonosra és ok nélkül folyamatosan ugatnak.

Olykor jól jön az ugatásgátló

Olykor jól jön az ugatásgátló

Ebben a helyzetben az ugatásgátló segíthet. Mi ez és miként kell helyesen használni? A szóban forgó termék egy elektromos nyakörv, ami reagál az állat hangjára. Amikor a kutya folyamatosan ugatni kezd, beindul a működése és különféle befolyásokkal bünteti őt.

Manapság számos különböző típusú ugatásgátló létezik. Van olyan modell, amelyik ultrahang segítségével hat a kutyákra. Amint a háziállat ugatni kezd, a készülék bekapcsol és kellemetlen hangot ad ki.

Az ilyen típus azonban nem tekinthető túl hatékonynak, mivel az állat gyorsan megszokja a kellemetlen hangokat. A legbiztonságosabbnak az ugatásgátló spray használata tekinthető, mert óvatosan érintkezik a háziállattal. Az ilyen típusú készülékek egyetlen hátránya, hogy csak a meleg évszakokban használhatóak.