Mire ügyeljünk a bakancsok vásárlásánál?

Nehéz fizikai munka során, valamint hosszú gyaloglások, menetelések és túrázások során nagyon fontos, hogy megfelelő kényelmes lábbelit viseljünk. Ezért vásárláskor, a bakancsok kiválasztása előtt, nagyon körültekintően kell eljárni. Több szempontot is figyelembe kell venni.

bakancsokAz első és egyben a legfontosabb szempont a lábbeli mérete. Erre fokozottan figyeljünk oda, hiszen ha kisebb lábbelit választunk szorítani fog és komoly fájdalmakat okozhat. A nagyobb bakancsok vásárlása sem jó megoldás, hiszen abban kényelmetlen lesz a járás, a lábunk előre-hátra mozog benne, nehezebb terepen pedig komoly gondokat okozhat.

Akár balesetveszélyes is lehet egy hegyi túra során. Olyan lábbelit kell választani, amelyik egy vastagabb zokni felhúzása során is jól illeszkedik a lábra. Ugyanakkor fontos az is, hogy a lábbeli jó minőségű, tartós és kényelmes legyen.

A túrázás során, extrém körülményekkel is találkozhatunk, sokszor patakokon kisebb vízfolyásokon kell átgázolni, ezért fontos hogy a lábbeli vízálló legyen és ne csússzon a nedves köveken. Látogasson el a katonadolog.hu webáruházba és válogasson a remek katonai bakancsok közül!