Mitől sérül meg a 3D fólia?

Remek ez a jelenlegi forgatagos világ egy olyan embernek, aki élvezi, ha a háromezer fordulatszámon pörög a motor egész nap. Egy nagyvárosban bizonyosan nem visz hiányt az eseményekből. Ezen típusú embernek érdemes a reklámszakmában dolgozni. Ha szerencséje van, egész nap 3D fólia veszi körül, reklámmatricákat készít a versenyautókra, védőburkot egy többszázezres old mobilra.

3D fólia

3D fólia

A 3D fólia rengeteg területen megjelenhet, habár elsősorban reklámok létrehozására indult a fejlesztése, jelenleg pedig olyan szintre jutott, hogy a régi vagy akár teljesen új autó karosszériája vonható be vele. Bárhova vinne az utunk, egyre több különleges, egyedi mintázatú járművel találkozunk.

Sokszor elmélkedünk rajta, hogy miként voltak képesek ilyen különleges mintázatú festést létrehozni, hogy úgy néz ki, mintha teljesen új lenne és mégis kígyóbőrbe van öltöztetve. Mi sem volt könnyebb, most már a mintázatnak és a színeknek csak a képzeletünk szab határt. Ön megálmodja és a szakemberek pedig kivitelezik.

Nem gond, ha kígyóbőr utánzatot, krokodil bőrutánzatot vagy valami foltosat szeretne igényelni, a fóliák nagy része nyomtatható, formálható. A legtöbb fólia öntött technológiával készül, ez alkalmassá teszi a különböző 3D domborzatok létrehozására is, hogy tapintásuk is a megfelelő hatással járjon.

Egy ilyen 3D fólia felhasználása, kiválóan mutat a belső tér kialakításában is, így összhangban lesz a külső borítással. Minden megkötés nélkül ragasztható, műanyagra, fényezett felületekre, üvegre. Amennyiben a megfelelő vastagságú fóliával dolgozunk, egészen bonyolult ívek beborítását is el lehet érni vele. A végleges száradás után, akár 5 évig is mutogathatja a fantáziadús ötleteit, mivel cseppet sem veszít a fényéből és nem válik el a ragasztott felülettől.

Nem igényel különösebb karbantartást a fóliázott autó, csak néhanapján meg kell mosni. A fólia felületét közönséges üvegmosószerrel remekül lehet takarítani, de természetesen meg kell érteni, hogy ez nem acélburkolat, tehát a 3D fólia felületét nem szabad éles tárgyal kaparni még akkor sem, ha festék került rá. A festéket az erre alkalmas oldószerrel kell lemosni.