Wim Hof légzőgyakorlat és hidegterápia

Aki természetes testi és mentális felfrissülésre vágyik, annak érdemes tennie egy próbát ezekkel a gyakorlatokkal. A Wim Hof módszer egy speciális légző gyakorlaton alapszik, amit teljes nyugalmi állapotban kell elvégezni, ülőhelyzetben, a tökéletes végeredmény elérése érdekében.

Speciális légzőgyakorlat

Speciális légzőgyakorlat

Viszont ez nem ajánlott azoknak, akik valamilyen légúti megbetegedéssel, szív- és érrendszeri panaszokkal küzdenek, továbbá a terhesség alatt sem tanácsos kipróbálni a Wim Hof légző gyakorlatot.

Néhány egyszerű lépésből áll, viszont aki úgy érzi, nem képes végig csinálni, az inkább álljon meg és próbálja meg ismét néhány óra elteltével. Nem szabad első alkalommal leterhelni a szervezetet, mivel nagyon fontos a fokozatosság. Hogyha sikerült elsajátítani a Wim Hof módszer ezen részét, akkor következhet a hideg zuhany.

Ez először sokként érheti a szervezetet, ezért ebben az esetben is fokozatosan kell eljárni. A vénák körül apró izmok találhatóak, amelyeknek az összehúzódása segíti a vérkeringést. A rendszeres hideg zuhany alkalmával ezek erősíthetőek.