A gyógynövények újrafelfedezése

Az alternatív gyógyászati eljárások egyre népszerűbbek lesznek az emberek körében. Így egyre nagyobb szerepet kapnak a gyógynövények is a betegségek megelőzésében és a kialakult tünetek enyhítésében. Bár a gyógynövények használata nem újkeletű dolog.

Hiszen már nagyanyáink is ezeknek a segítségével kezelték nyavalyáikat, hiszen abban az időben még nem volt ennyi orvosság. Azonban a szintetikus gyógyszerek elterjedésével megfeledkeztünk a természet eme csodás ajándékairól. Persze faluhelyen még az utóbbi időkben is divat volt a különböző növények használata.

A régi öregek még emlékeztek, hogy milyen növény milyen betegség gyógyítására alkalmas. De a városokban gyakran kuruzslásnak tartották az efféle gyógymódokat. Most azonban újra felfedezzük a természet gyógyító hatását, és egyre többen térnek vissza a gyógynövények használatához.

Hiszen ezek csak természetes anyagokat tartalmaznak, és az esetek többségében nem váltanak ki mellékhatásokat. Azonban csak olyan gyógynövényeket használjunk, amelyekről pontosan tudjuk, hogy mik, és hogy mire valók, vagy amit szaküzletben vásárolunk!