Érintésmentes fizetési módszerek összehasonlítása

A trendek és azok változásai nagyon sok mindent meghatároznak, ami miatt megéri ezekre komolyan figyelni. A világ elindult egy sajátos úton, aminek következményéről csak vitatkozni lehet, mennyire lesz jó a társadalomnak. De mi ez az út, amire rálépett az emberiség, pontosabban szólva a modern gazdaság? A digitalizáció révén esély kínálkozik arra, hogy rengeteg dolog automatizálható legyen. Ezen kívül pedig a szoftverek alkalmazásával és az internet globális összekapcsoló erejével már olyan új hálózatok és ellenőrzési módok alakíthatóak ki, amelyek eddig a világtörténelemben sohasem.Érintésmentes fizetés

A pénznek mindig óriási szerepe volt a kereskedelemben. A megfogható érmék, bankjegyek értéket képviseltek. Jelenleg a fő cél ezek teljes eltörlése és lassan, de biztosan az áttérés a digitális változatra. Ennek az előfeltétele már meg lett alapozva törvényi úton, amikor 2021. jan. 1-től minden online pénztárgép mellé kötelezővé tették a készpénzmentes fizetés biztosításának módját.

Erre egyértelműen az utóbbi évtizedekben mindenfelé terjedő bankkártyák nyújtották az alapot, de ezeken kívül vannak olyan alternatívák is, mint a QR kódos fizetés. A CMO ezt bővebben is kifejti a weboldalán. A tranzakciók végrehajtásához alapvetően egy POS vagy Soft POS terminálra van szükség. Amíg régen még közvetlenül be kellett helyezni a kártyát a gépbe, amint azt az automatáknál megszokhattuk, addig a fejlesztett megoldások révén, már elég csak a leolvasó egység közelébe tenni és máris megtörténik a tranzakció.

Bizonyos összeghatár alatt a PIN kód megadása sem elvárt, ezzel felgyorsítva a kisebb értékű vásárlások műveletét. A POS terminálok széles választéka érhető el, ezek legtöbbje alkalmas SZÉP kártya elfogadásra is. A Soft POS ezzel szemben egy szoftver, amit telepítve az okostelefonra, táblagépre, abból alakítható ki terminál. A kisebb forgalommal rendelkező boltoknál, ahol amúgy sem gyakori a kártyás fizetés, ez tökéletesen megfelel az elvárásoknak és a hatékonyság terén is kiszolgálja az igényeket. Érdemes fokozott figyelemmel kísérni a jövőt és törekedni a technológiai fejlődéssel való lépés fenntartására.