Mikor a legfinomabb a Balaton pezsgő?

Akárcsak a boroknál, úgy a pezsgőknél is vannak bizonyos fogyasztási, tárolási tanácsok, tippek, amelyeknek a megfogadásával az ember biztosra veheti, hogy a lehető leginkább a felszínre tör az adott nedű íze. A tanácsokat a Balaton pezsgő megannyi fajtájánál érdemes megfogadni, hiszen ennek köszönhetően tudja teljes mértékben kiélvezni az ember, ennek a magyar alkoholos finomságnak az igazi varázsát.

A Balaton pezsgő, mint sok más ilyen jellegű ital, akkor a legfinomabb, amikor az 4-6 °C-ra van lehűtve és úgy kerül fogyasztásra. Aki először bont ki egy üveg pezsgőt, nem árt tudnia, hogy az üveg nyakáról a kupak felső részét a tépőzár segítségével szükséges eltávolítani, majd a dugót felülről erősen tartva szükséges letekerni a drótkosarat.

Ezt követően, a Balaton pezsgő palackját 45 fokos szögben tartva, finom mozdulatokkal kell kivenni a dugót. Ekkor a dugót azért kell erősen fogni, mert ugye az üvegben igen nagy a nyomás és ellenkező esetben az nagy erővel csapódhat ki. Ha ezeket a tippeket megfogadja az ember, a Balaton pezsgő fogyasztása tökéletes lesz.