5 hasznos tipp egy népszerű kötelező biztosítási portáltól

kötelező biztosítás

Kötelező biztosítás

Az élet gyakran hajlamos meglepetéseket okozni, ezért, amennyire csak lehet, érdemes felkészülni az esetleges kihívásokra. A közlekedés a modern korban olyan alapvető tényező, amivel mindenki él. Sokan rendelkeznek saját gépjárművel, amit napi szinten használnak. Amint kigördülsz az autóddal az útra, máris felelős vagy azokért az esetlegesen létrejövő károkért, miket egy baleset során elkövetsz. Az anyagi, illetve az esetleges személyi sérülések megtérítésére jött létre a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás.

Amint a nevében is benne van, ennek megkötése alól nem lehet kibújni. A jogszabály vonatkozik az olyan járművekre, mint a személygépjármű, tehergépjármű, vontató, pótkocsi, utánfutó, lakókocsi, segédmotor kerékpár, mezőgazdasági vontató, lassú jármű, munkagép. Ezekre minden esetben kötelező biztosítást kötni. Alapvetően a jelenleg használt forma eredetileg 1990-től lépett életbe. Eleinte még az üzemanyag árába volt beépítve és a keletkező károkat az Állami Biztosító térítette meg.

Az önálló forma 1 évvel később jelent meg, amikor már az autósoknak ilyen módon kellett szerződéseket kötniük. Mire érdemes figyelni a választás során? Mivel már több biztosító kínál különféle csomagokat, így ezek összehasonlítását érdemes elvégezni. A Biztoshely biztosítási portál szerint erre mindig kell figyelni. Ez csak az egyik legfontosabb tennivaló. Érdemes mindig tisztában lenned vele, hogy mire terjed ki az adott kötvény. Harmadikként azt se felejtsd el felmérni, hogy éppen mire nem vonatkozik a biztosítás!

Egyetlen példa erre, a gépjárműben elhelyezett használati tárgyak, amik éppen ebbe a csoportba tartoznak. Negyedik pontként járj utána, hogyan szüntethető meg a csomag! Végezetül pedig legyél tisztában az esetleges váltás feltételivel! Látható tehát, hogy felmerülhetnek kérdések a témával kapcsoltban, ezért megéri a Biztoshely biztosítási portál oldalán alaposan körülnézned, ahol hasznos válaszokat találsz. További kérdések esetén pedig fordulj bizalommal a felület szakemberekhez, akik örömmel segítenek megtalálni a számodra legideálisabb biztosítót!