Hamar megtérülnek a vegyestüzelésű kazánok

Egy ingatlan fűtési hálózatának kiépítése komoly költséggel jár együtt, ezért érdemes alaposan megnéznie, hogy pontosan mibe fektet. Az ilyen beruházásnak sok év lehet a megtérülési ideje, ezért aztán minden számít. Az egyre jobban terjedő gázrendszerek és hőszivattyúk ellenére, a vegyestüzelésű kazánok még mindig hódítanak bizonyos régiókban.vegyestüzelésű kazánok

Ahol bőven akad tűzifa vagy szén, nem elvetendő ötlet ezekben gondolkodni. A különféle brikettek és pelletek égetésére is kiválóak a rendszerek. Puffertartállyal kombinálva tovább fokozható a hatásuk és automatizálható a hőmérséklet szabályozása is. A vegyestüzelésű kazánok kedvező költségek mellett érhetőek el és jól kiszáradt fűtőanyag esetén, minimális füsttel rendelkeznek.

A gyakran több mm vastag acéllemezből készült fűtőtér nagy nyomásállóságról tesz tanúbizonyságot. A teljesítmény többnyire tetszés szerint választható meg. Ugyanakkor érdemes elmondani, hogy a vegyestüzelésű kazánok hatékonysága fokozható a lakások alapos hőszigetelésével, valamint a régi nyílászárók cseréjével egyaránt.