A fémvágás lehetéses megoldásai

Egy préselt falemez méretre szabásával bárki elboldogulhat otthon is, ha a műhelyben van megfelelő fűrész a feladat elvégzéséhez. A fémvágás azonban ennél bonyolultabb kihívást jelent, főleg akkor, ha számít a precizitás is.

femvagasA szakemberek számára azonban az ilyen munkák elvégzése is problémamentesen végrehajtható. A fémvágás egyszerű mechanikus szerkezetekkel is kivitelezhető, mint amilyen a lemezolló. Persze ez csak egy bizonyos vastagságig jelent megoldást és csak puhább fémek esetén.

Az 1-2 milliméter vastagságú acél-, réz- és alumíniumlemezek gond nélkül méretre szabhatóak ezzel az eljárással. Ha ennél vastagabb fémlemezt kell méretre vágni vagy más, keményebb ötvözeteket szeretne felhasználni, akkor a precízebb, ám jóval drágább lézeres fémvágás jön számításba.

Ha sürgős munkáról vagy nagyobb darabszámról van szó, akkor szintén a lézeres technológiát kell előnyben részesíteni, ugyanis ezzel időt lehet spórolni. A fémlemezek akár lakásdekorációs célokra is felhasználhatóak, de egyéb praktikus okokból is szükség lehet rájuk.