Kifogástalan opció a napelem rendszer családi házra

Napjainkban már egyre többen döntenek azon megújuló energiaforrásokra alapuló rendszerek mellett, amelyek teljes mértékben biztosítani tudják az adott ház számára a szükséges villamos energiát. Problémamentes megoldás a napelem rendszer családi házra való telepítése, amely számtalan pozitívummal jár. Természetesen, néhány apróbb tényezőt ki kell elemezni annak érdekében, hogy minden ideálisnak bizonyuljon. Ide tartozik az árnyékolás is.napelem rendszer, csaladi hazra

Sokan azt gondolják, a napelemek csak a napsütéskor tudnak igazán jól teljesíteni, azonban semmiképp nem képesek áramot termelni, ha árnyékolva vannak. Fontos azt tudni, hogy az árnyékolás jelentősen csökkentheti a berendezés teljesítményét annak függvényében, hogy mekkora a mértéke. Például egy 15 százalékos árnyékolásnál számolni kell azzal, hogy akár 35 százalékkal is csökkenhet a napelem teljesítménye. Ez hosszú távon azt jelenti, hogy egy év alatt ennyivel kevesebb villamos energia áll majd rendelkezésre.

Sokszor pedig ez nem fér bele az előre megtervezett, villamosenergia-termelést tekintő igényekbe. Ezt mindenképp ki kell küszöbölni a napelem rendszer családi házra való felszerelése előtt. A másik fontos tényezőnek a napelem rendszer árak minősülnek. Napjainkban már olyan szerkezeteket is be lehet szerezni, amelyek támogatás nélkül is igen olcsóak, és alig öt éven belül visszahozzák a kiadott összeget. Természetesen, ha támogatásról van szó, mert ugyebár az Európai Unió még magánszemélyeket is segíthet az energiai megoldások modernizációját tekintve, akkor mindenképp a napelem mellett kell dönteni.

Harmadik igen lényeges tényezőnek a tető állapota bizonyul. Abszolút nem ajánlott elkezdeni a rendszer beszerelését egy olyan tetőre, amely rossz állapotban van, és a közeljövőben felújításra kerül. Mondani sem kell, hogy ekkor előbb a felújítás mellett kell dönteni, és aztán jöhet a telepítés. Összegezve hát fontos a telepítés előtt pontosan tisztázni a napelem rendszer árak tényezőjét, az árnyékolás okozta gondokat, amik egyszerűen megoldhatóak, és nem utolsósorban a tető állapotát.