Napelem rendszer otthon – Fő tudnivalók háztartásoknak

Napelem rendszer

Napelem rendszer

Korlátlanul rendelkezésre álló, megújuló energiaforrás a napenergia, aminek hasznosítása a zöldebb jövő és a környezettudatosság felé vezet. Éppen ezért, egyre több magyar család dönt a napelem rendszer telepítése mellett, amivel esetenként kiválthatják a havi villanyszámla teljes összegét is. Az stnapelem.hu weboldalon bővebben is kifejtik ennek a jelentőségét.

A rendszer a működése során a napsugárzást alakítja át egyenárammá, azt pedig a szisztéma másik része, az inverter alakítja át a háztartásban használatos váltóárammá. Több elemből épül fel a teljes rendszer, ezek a napelem panelek, az inverter, más néven váltóirányító, a tartószerkezet, a kábelek és csatlakozók, illetve a szisztéma típusától függően, oda-vissza mérő óra vagy akkumulátor.

Ezekről a szakemberek minden esetben tájékoztatnak bennünket, ha a napelem rendszer tervezésével és telepítésével bízzuk meg őket. A precizitást és szaktudást igénylő feladat elvégzésére ideális választást jelent az ST Solar nevű cég. Az említett honlapon keresztül felvehetjük a kapcsolatot.

A napelem rendszer előnyei

Bár a szisztéma kiépítése magas beruházási költségekkel jár, viszont a beüzemelést követő években teljes mértékben megtérül. Általában 8-10 év egy átlagos rendszer megtérülési ideje, nagyobb szisztémák esetében ez az idő 6 évre csökken.

Egy jól méretezett és kiépített rendszernek köszönhetően, az adott háztartás villanyszámlája akár 0 forintra csökkenhet, az ott élőknek csak úgynevezett rendszerhasználati díjat szükséges fizetniük a szolgáltatónak. Hamar eltelik ez a néhány év és a megtérülési idő után a napelem rendszer ingyen energiát termel. Továbbá, ez a korszerű rendszer emeli az ingatlan értékét is.

A napelem rendszer másik nagy pozitívum, hogy olyan területeken is termelhető ezzel elektromos áram, ahol nincs kiépített villamosenergia hálózat. Így például tanyákon, nyaralókban biztosíthatjuk az áramot, ami meglehetősen nagy előny. A tanyákon megkönnyíti a gazdálkodást, az állattartást, a hétvégi házak esetében pedig növeli a pihenni vágyók komfortérzetét.

Miért válasszam az ST Solart?

Ahhoz, hogy tökéletesen meg legyen tervezve és kivitelezve a napelem rendszer, olyan profi vállalkozást célszerű felkérni a munkára, mint az ST Solar csapata. Miért? Azért, mert a vállalkozás évtizedes tapasztalattal és kiemelkedő minőségű termékekkel kézben tartja a napelemes rendszer minden elemét. Magyarország piacvezető cégének legjobb szakemberei dolgoznak majd a szisztémán, akik magas szakmai ismeretekkel rendelkeznek.

Eddig több ezer sikeres telepítést vezényeltek le és magas ügyfélelégedettségi mutatókkal büszkélkedhetnek. Szakmai alázattal és elhivatottsággal dolgoznak, tervezik és telepítik a rendkívül hasznos napelem rendszereket az ügyfeleiknek.

Kezdve a szisztéma megálmodásától, egészen a megvalósításig, az ügyfelek rendelkezésére állnak, sőt, még utána is segítenek nyomon követéssel és garanciális teendőkkel. Már a projekt menedzselésében is a rendelkezésünkre állnak ezek a szakemberek, tehát minden szempontból ez a cég jelenti a tökéletes választást.