Nőgyógyászati problémák orvoslása természetes úton

A nőket érintő betegségek nagyban összehozható a progeszteron hormon jelenlétével. Ha a hormon hiányával állunk szembe, akkor az ösztrogén hormon kerül előtérbe. Nemcsak a fiatalok, hanem a menopauza előtti éveket élő nők is szenvedhetnek a hormonháztartás felborulásában. A nőgyógyászati problémák alapját képezik a hormonok egyensúlytalansága és minél tovább áll fent ezt az állapot, annál hosszabb ideig maradnak meg a tünetek, betegségek is.

Nőgyógyászati problémák

Nőgyógyászati problémák

Természetesen az egyensúlyt könnyedén vissza lehet állítani, akár egyszerű életmódváltással. A progeszteron felelős a terhesség bekövetkeztéért és annak megtartásában is. Szabályozza a női ciklust. Amennyiben hiány lép fel, akkor sajnos a terhesség veszélybe kerülhet, illetve nehezíti a teherbeesés esélyességét.

A hormon tulajdonképpen újra és újra lehetőséget teremt a teherbeesésre, abban az esetben, ha megfelelő mennyiségben van jelen a szervezetben. A hiány az előbb említett nőgyógyászati problémák mellett, izomgyengeséget, fejfájást, rendszertelen menstruációt, hüvelyi fertőzéseket is eredményezhet. Ezen felül, a pulzus is megemelkedik, sokkal ingerlékenyebbek leszünk. A nőgyógyászati problémák mellett a csontritkulás is felléphet. A progeszteron hiány lelki tüneteiről is érdemes egy pár szót ejteni, hiszen az idegesség, a fáradékonyság, a csökkent libidó, a hangulatingadozások is idetartoznak. Külön meg kell említeni a hízást, hiszen a progeszteron jelenlétében, a testzsírt energiává tudjuk alakítani. Ha több progeszteron van a szervezetünkben, akkor alhasi fájdalmakkal, puffadással, magas vérnyomással is számolni kell. Az arcbőr sokkal zsírosabb, pattanásosabb lesz. A nőgyógyászati problémák mellett az inkontinencia, hajhullás és a túlzott szőrnövekedés is összeköthető a progeszteron többletével. A nőgyógyászati problémák progeszteron többlet esetén is lelki tünetekkel párosul, mint a szorongás és a depresszió. Érdemes minél előbb orvosolni a problémát, és válasszunk természetes kezeléseket, hiszen azoknak nincs mellékhatásuk. A progeszteron ugyanis nem adagolható túl és otthon is biztonságosan szedhető.