Elengedhetetlen ápolást nyújt a hajbalzsam

Főleg azok tudják leginkább, hogy mennyire fontos a hajvégek megfelelő ápolása, akik hosszú hajat viselnek. A hajbalzsam náluk a napi ápolás egyik elengedhetetlen kelléke. A sampon használatával ugyanis a haj kiszárad, nehezen fésülhetővé válhat.

Hajbalzsam napi használatra

Ez azért történik, mert a hajat borító lemezek eltávolodnak a száltól, így összeakadnak és rendezetlen külsőt adnak a viselőjének. Úgy kell elképzelni a lemezeket, mint a hal pikkelyeit. Ha ezek felborzolódnak, akkor egyenetlen felületet adnak. A hajbalzsam ezeket a lemezeket simítja szépen egymáshoz, így válik jól fésülhetővé és fényessé. A hajvégek pedig folyamatosan ki vannak téve a környezeti hatásoknak, lengnek jobbra-balra, betűrődnek a blúzba vagy a táska alá, tehát nem is olyan könnyű rendbe hozni azokat. A hajbalzsam a hajvégek ápolásában is segít, így a mindennapi behatások nem gyötrik meg annyira a hajszálakat, mint egyébként tennék.

A balzsam hatásának fokozásához lehet hajolajt vagy pakolást is használni a hajmosás végeztével. Ezek legyenek olyan készítmények, amelyek a haj típusának megfelelnek.