Gondolta volna, hogy az élesztő hajra is tehető?

A haj ápolása a régi időkben természetes, illetve olyan hatóanyagokkal történt meg, amelyek a konyhában is megtalálhatóak voltak. Például az élesztő hajra akkor ajánlott, ha roncsolódott, zsíros vagy éppen meggyérült a hajkorona. Abban az esetben, hogyha szeretne egészséges, fénylő és zsírtól mentes hajat, akkor mindenképpen érdemes a természetes módszerek mellett döntenie. Az egeszsegszakerto.hu weboldalon is megtalálhatja a különféle módszereket, amelyekhez receptúrák és hosszabb leírások is vannak.

Egészséges hajszálak

Az élesztő például köztudottan tele van B-vitaminnal. Ez azt jelenti, hogy a bőrön lévő hegeket, sebeket gyorsabban kezeli. Ha langyos tejben felfuttat egy kisebb mennyiségű élesztőt, pont annyit, amennyi az arcára elég, akkor 15 percig maszkként fent hagyhatja. A maszk alatt a sebek összébb húzódnak és felgyorsul a javulásuk is. Az élesztő hajra történő felkenése ápoló és tápláló maszkként is tökéletes. Ha nem szeretne szintetikus, mesterséges összetevőkkel készült pakolásokat alkalmazni, akkor próbálja ki az élesztős hajpakolást.

Az élesztő elfogyasztva is segít javítani a különböző sérüléseket. Beleértve a haj sérüléseit is. Az élesztő hajra különösen zsírosodás esetén tökéletes megoldás. A weboldalon természetesen a különböző egészségügyi állapotokról is olvashat. A teniszkönyök krém elsősorban pihentetés érdekében alkalmazható. Akkor beszélhetünk erről a problémáról, hogyha a könyöke kifordul és állandóan fáj. A teniszezés ugyanis megerőlteti a könyöknél lévő ízületeket.

Ha az ujjaiba, a könyökébe és az alkarjába belenyilall a fájdalom, akkor bizony teniszkönyökre kell gyanakodnia. A teniszkönyök krém segítséget nyújt abban, hogy megszűnjön a kellemetlen fájdalom. Ne felejtse el, hogyha Ön is ilyet tapasztal, akkor pihentetésre van szüksége a kezének! A teniszkönyök krém legtöbbször az alkar belső felében jelentkező tünetek kezelését szolgálja. Természetesen a teniszkönyököt valamilyen sportsérülés is előidézheti, amelynél szintén pihentetésre van szükség. A speciális összetételű krém gyulladáscsökkentő alapanyagokkal készül, amelyek gyorsan felszívódnak.