Gyerek szandál a forró napokra

A nyári hőségben nemcsak a ruháinkat, hanem a cipőinket is szívesen ledobnánk, a gyermekek pedig még inkább szeretik mellőzni azt. Otthon mászkálhat a kicsi mezítláb, hiszen az bizonyítottan egészséges, de ha az utcára lép ki, akkor ajánlott a gyerek szandál viselete.

gyerek szandalNemcsak amiatt, mert nem illik a csemetét lábbeli nélkül járatni az utcán, hanem mert bármi megszúrhatja az aprócska talpát. Azonban az sem mindegy, hogy milyen lábbeli kerül az apróság lábára, hiszen mind a téli, mind a nyári modellek nagyban befolyásolhatják a boka és a sarokcsontok fejlődését.

Ami nagyon ajánlott, a bőrből készült gyerek szandál, ami a forróság miatt kialakuló izzadás ellenére sem engedi, hogy csúszkáljanak a lábak. Mindenképpen jó, ha a szandál körülöleli a lábacskát, így védve és stabilan tartva azt.

A kisebb gyermekeknek javasolt magas kérgű cipellőt választani, mivel nekik még szükséges a rásegítés a kiegyensúlyozottság megtartásában. Végezetül pedig néhány említésre méltó márka, amelyek remek gyerek szandál modelleket gyártanak, ilyen tehát a Szamos, a D.D. Step, a Linea, a Maus, a Zeptol vagy a Peddy.