Jól tűri a meleget a babérrózsa

Az egyre nagyobb forróságok hatására, az emberek igyekeznek olyan növényeket beszerezni az otthonaikba, amelyek képesek átvészelni mindezt. A melegebb égövről érkező babérrózsa, igazán remek választás lehet. Természetesen a nyári hónapokat követően jól tesszük, ha egy melegebb sarkot tudunk biztosítani a számára, mert csak így képes átvészelni a hideg teleket.baberrozsa

Amiért jól tűri a tűző napsütést, még nem jelenti azt, hogy nem szereti a nedvességet. Eredeti élőhelyén a babérrózsa úgy képes ellenállni a forróságnak és kibírni a hosszabb csapadékmentes időszakokat, hogy nagyon mélyreható gyökereket fejleszt, amelyek egészen a talajvízig is képesek lehetnek lehatolni.

Erre nem nagyon van lehetősége ameddig ki van ültetve, ezért nem árt gondoskodnunk arról, hogy jól el legyen látva vízzel a kiszáradás ellen. Igazán díszes virágzatot fejleszt a babérrózsa és ezzel nagyon harmonikus, szép hatást fejt ki, ami teljesen egyeivé teheti a kertet. Érdemes lehet beszerezni pár tövet, ebből a csodálatos növényből.