Vörösborok a régi kultúrákban

Minden italnak megvan a maga jellemzője és az egyéni története, ami gyakran nagyon messzire nyúlik vissza. A szőlőhöz igazán kapcsolódó vörösborok, olyan messzemenő történelmi háttérrel rendelkeznek, hogy csak bizonyos sejtések lehetnek arról, hogy mikortól is kezdték készíteni őket. Amit tény, hogy nemcsak messze nyúló legendájuk az, ami káprázatos, hanem a kultúrákban résztvevő szerepük is.vorosborok,

A szín annyira összemosódott az itallal, hogy amikor bort említünk, akkor szinte kimondottan a vörös szín ugrik be számunkra. Természetesen léteznek és nem kis számban fehér változatok is, de sokszor ezekre kevesebb hangsúlyt fektetnek. Egyes régiók inkább híresek a vörösborok készítéséről és fogyasztásáról, mintsem a színtelen testvérről.

Persze ez bizonyos esetekben fordítva is igaz. Nem kizárt, hogy a színnek és az elterjedésnek nincs köze az ereinkben csordogáló vérhez, ami akár össze is köthető valamilyen mértékben a nemes itallal. A vörösborok küllemükből és gyakoriságukból adódóan, akár az életet is jelképezhetik bizonyos kultúrákban.