Garázdaság a riadalmat keltő viselkedés is

Ha valaki nem ismeri pontosan a magyar törvényeket, és egy szerencsétlen esetnek vagy estének köszönhetően bűncselekmény elkövetésével vádolják meg, akkor nagyon könnyen nagyobb bajba kerülhet, mint indokolt lenne. A garázdaság fogalmába például a riadalmat keltő viselkedés is beletartozik. Ezzel bizony sokan nincsenek tisztában. Lehetséges, hogy nem követ el erőszakos cselekedet, de ennek ellenére mégis feljelentik Önt?

A garázdaság riadalmat kelt

A garázdaság riadalmat kelt

A csoportosan elkövetett garázdaság esetében már nem csak Ön, hanem társai ellen is történhet eljárás, ami akár súlyosbító körülmény is lehet. Első lépésként nem árt tisztázni, hogy mi a garázdaság: aki másokban megbotránkozást, ijedtséget kelt, garázdaságot követ el.

A kritérium, hogy a környezetében veszélyérzet alakult ki. Sok esetben az emberek nem is tudják, hogy viselkedésük bántóan hat másokra. Lehet, hogy ittas állapot miatt, vagy más okból nem érzékelik hogy magatartásuk riasztó. A garázdaság akár három évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. Ezért ha megvádolják, fontos ügyvédi segítséget kérni. A Vidákovics Ügyvédi Iroda honlapján részletes leírást talál a szóban forgó és egyéb bűncselekmények leírásáról, és példák is segítik világosabban látni a fogalmakat. Egy tapasztalt ügyvéd választ ad a kérdéseire is.

A Vidákovics Ügyvédi Iroda szerint nincsenek kis vagy nagy ügyek, mindenkinek egyfomrán szüksége lehet a jogi tanácsra.