Pontiac Firebird a tűzmadár

A tűzmadarak életük végén fájdalmasan újjászületnek és a legendák szerint ezek a csodálatos madarak 500 évig is élnek. A Pontiac Firebird nem kell, hogy újjászülessen, hiszen ha azt számítjuk, hogy „500 évig él a Főnix” akkor ez az autó még „élete” elején jár, mivel csak 1976-ban született.

Pontiac FirebirdA közel negyven év nem volt elég ahhoz, hogy kikezdje a rozsda vagy másmilyen földi rossz. Ez az autó olyan állapotban van, ahogyan azt a Pontiac mérnökei kiadták, színe polaris kék, pontosabban a 35-ös színkód, krómozott kipufogóvégekkel ellátva.

Az autóban találunk klímát és még olyan szép állapotban megmaradt fa műszerfalat, ami nincs megrepedezve, de az autó kárpitja és szőnyege is kifogástalan állapotú. Ez a Pontiac Firebird egy coupe típusú autó, ami maga után vonja azt, hogy két ajtóval rendelkezik valamint egy csomagtartóval.

A Pontiac Firebird egy 6,6 literes V8-as motorral rendelkezik, ami a XXI. században is megállja a helyét. Ezt az izomautót automata sebességváltóval látták el, ami megszokott ezekben a nagy lóerővel rendelkező autókban.